Drömmer du och ditt företag om att samarbeta med Brasilien?

Hej där Företagare!

Drömmer du om att samarbeta med Brasilien?

Vi har goda nyheter!
Det finns finansiellt stöd tillgängligt för forsknings- och utvecklingsprojekt, inklusive resebidrag för att delta i en spännande matchmaking-event i São Paulo den 23:e november. Detta erbjudande kommer till dig genom samarbetet mellan Enterprise Europe Network och RISE Research Institutes of Sweden som en del av Sweden Brazil Innovation Initiative, stöttat av Vinnova. Nedan hittar du all information du behöver, och om du vill ha fler detaljer, besök Sweden-Brazil Matchmaking 2023 – November 23 – Welcome! (b2match.io), där du kan hålla dig uppdaterad.

**5:e oktober – Online Informationsmöte

Vinnova och den brasilianska organisationen EMBRAPII kommer att berätta om samarbetet mellan Sverige och Brasilien samt informera om den aktuella utlysningen. Denna utlysning omfattar områden som Hälsa, Gruvor, Bioekonomi och Hållbara Städer och har en betydande ekonomisk resurs tillgänglig för projekt inom dessa områden. Utlysningen är öppen fram till februari 2024. Läs mer här Internationell samverkan för innovationer med aktörer i Brasilien, i samverkan med EMBRAPII | Vinnova

Vad omfattar utlysningen?

  • Hälsa: Alla hälsorelaterade områden, inklusive digitala lösningar och AI, är välkomna.
  • Gruvor: Det innefattar effektiva miljövänliga metoder, förbättrad materialhantering, materialåtervinning, effektiv vattenhantering och digitalisering, automation samt maskininlärning för ökad effektivitet.
  • Bioekonomi: Fokuserar på hållbar skogsförvaltning, biobaserade material, teknologiutveckling, affärsmodeller och policyfrågor.
  • Hållbara Städer: Inkluderar smarta, fossilfria transportsystem för människor och gods, effektiv vattenhantering, hantering av översvämningar och användning av digitala lösningar och AI för att stödja utvecklingen inom dessa områden.

Hur mycket finansiering finns tillgänglig?

Vinnova kan bevilja upp till 3 miljoner kronor per projekt.

Vem kan ansöka?

Utlysningen vänder sig till svenska företag i samarbete med ett eller flera företag, forskningsorganisationer såsom universitet, högskolor eller forskningsinstitut i Sverige. Även kommuner eller regioner kan delta om intresse finns. Ett krav är att det måste finnas minst två svenska aktörer, varav minst en från näringslivet och minst en från akademi eller forskningsinstitut. På samma sätt måste två brasilianska aktörer delta i samarbetet, varav en måste vara ett EMBRAPII-institut.

**23:e November – Matchmaking i São Paulo, Brasilien!

Den 23:e november ges du som företagare möjlighet att delta i personliga affärsmöten under vår matchmaking-event. Det är här du kan möta potentiella samarbetspartners och tillsammans skapa framgångsrika projekt. Det är din chans att hitta det perfekta teamet för ditt nästa uppdrag! Anmäl dig här: Sweden-Brazil Matchmaking 2023 – November 23 – Welcome! (b2match.io)

Få resebidrag från Vinnova: Ditt pris för framgång!

Svenska företag som vågar ta steget och skapar affärsmöjligheter i Brasilien kan dessutom bli belönade med resebidrag från Vinnova.
All den fantastiska informationen finns på Sweden-Brazil Matchmaking 2023 – November 23 – Welcome! (b2match.io)
Om något är oklart eller om du har några frågor är vi här för att hjälpa dig. Låt oss tillsammans skapa möjligheter och framtida framgångar!
Vi ser fram emot att träffa dig online den 5:e oktober och personligen den 23:e november i São Paulo för en inspirerande resa mot nya affärsmöjligheter!
Varmt välkommen! Olá Sweden – Brazil Here We Come!

Vill du veta mer?

Susanne Nylén
Rådgivare – Enterprise Europe Network
Projektledare – RISE Research Institutes of Sweden
M: +46 70 689 57 71
susanne.nylen@ri.se

RISE Research Institutes of Sweden | ri.se
Magasinsgatan 10 | SE – 824 45 Hudiksvall

Propell – en regional innovationshub och ett samarbete
mellan Region Gävleborg, Hudiksvalls kommun och RISE

Aerial panorama of Botafogo Bay and Sugar Loaf Mountain, Rio De Janeiro, Brazil.

EVENT & UTBILDNINGAR

Se alla event & utbildningar